Webdesign, fotografie en content.

Website laten maken
startende ondernemer

Blog
23 Sep

Website laten maken als startende ondernemer

Je hebt besloten dat je een website wilt gaan laten maken als startende ondernemer. Natuurlijk komen er nu allerlei vragen op je af en begin je met het vergelijken van diverse webdesigners. We zetten in dit artikel voor je op een rijtje welke vragen je jezelf kunt stellen en waar je op moet letten wanneer je een website gaat laten maken voor jouw bedrijf.

1. Wil je zelf aanpassingen kunnen verrichten aan de website, zoals nieuwe foto’s toevoegen, recente projecten laten zien, blogs schrijven enz. Zo ja, dan moet je jezelf ook afvragen of je dit kunt wanneer er geen gebruik gemaakt wordt van een CMS (Content Management System), waarbij je zelf gemakkelijk aanpassingen kunt verrichten aan de website. Heb je geen verstand van webdesign, dan is het dus belangrijk dat er wél gebruik gemaakt wordt van een CMS wanneer je zelf wijzigingen wilt kunnen aanbrengen.

Betaalbare website nodig voor je bedrijf?

2. Indien je dat niet wilt, kun je alles aan je webdesigner overlaten en in dat geval kun je vaak kiezen voor een onderhoudspakket bij je webdesigner. Bespreek in dat geval altijd goed welke werkzaamheden er door hen wordt uitgevoerd en welke niet en wat de tarieven daarvoor zijn. Voordelen hiervan zijn: dat je er zelf geen omkijken meer naar hebt, je zult niet uren bezig zijn met een kleine wijziging waar je webdesigner misschien 10 minuten over doet. Zo houd je meer tijd over voor je eigen werkzaamheden. Je hoeft je niet bezig te houden met hosting, domeinnamen, SSL-certificaten en al die dingen waar je het liefst niet te lang over nadenkt. Nadeel hiervan is: de kosten zullen hoger zijn.

hosting

3. Hoe belangrijk is een website voor mijn bedrijf? Heeft het echt een meerwaarde of krijg ik bijna al mijn klanten via via? Wanneer je klanten niet uit zichzelf bij je komen aankloppen is het uiteraard erg belangrijk dat je een mooie en overzichtelijke website voor je bedrijf hebt. Klanten kunnen je vinden wanneer ze naar jouw diensten / producten zoeken via Google en ze kunnen op jouw website precies zien wat je aanbiedt en wat daarvan de prijzen zijn. Ook vinden sommige klanten het belangrijk dat ze wat informatie over jou kunnen vinden op de website, bespreek altijd met je webdesigner of dit van belang is voor jouw branche of niet.

4. Als je hebt geconcludeerd dat een website wel degelijk van groot belang is, dan is het tijd om je budget te gaan vaststellen. Het beste doe je dit door eerst te bepalen of je aan een simpele, maar overzichtelijke (bijv. one-page) website voldoende hebt, of dat je echt gebruik wilt maken van een website met meerdere pagina’s. Een website met maar 1 pagina is natuurlijk wat sneller gemaakt dan een website met meerdere pagina’s, dus wanneer je dat nodig hebt, kun je ervanuit gaan dat je op een lager bedrag uit zal komen. Vergelijk gerust meerdere webdesigners met elkaar, maar let goed op bijkomende kosten die je kunt verwachten en tel deze ook mee. Denk hierbij aan: extra hostingkosten, extra domeinnamen, support enz.

Ben jij als startende ondernemer zelf nog tegen bepaalde dingen aangelopen, die je niet in dit artikel terug kon vinden? Laat het ons vooral even weten in de reacties hieronder :) Hopelijk kom je er nu wat beter uit wanneer je een website wilt laten maken als startende ondernemer en zo niet, neem dan gerust eens contact met ons op.

Website laten maken voor de startende ondernemer